ПОПУЛЯРНИ ЛИЧНОСТИ ГОСТУВАТ НА МЛАДИТЕ ХОРА В ШУМЕН

ПРЕДСТОЯТ СЪСТЕЗАНИЕ И ФОРУМ ПО МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ШУМЕН
12.09.2020
ЖУРИТО НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ИЗНЕНАДА ПОБЕДИТЕЛЯ С ПАРИЧНА НАГРАДА
27.09.2020

            

Популярни личности пристигат в Шумен, за да бъдат жури в състезание и лектори във форум по младежко предприемачество. Двете събития ще се проведат на 25 и 26 септември в Камерната зала на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“.  Те са организирани от неправителствената организация „Демократично Сдружение Искам да Знам“ по проект „Младежи стават предприемачи“, финансиран от Министерството на младежта и спорта, чрез Националната програма за младежта (2016-2020).

В журито на състезанието са известния продуцент на телевизионни предавания и шоупрограми, Магърдич Халваджиян, основателя на първата иновационна агенция в България „Innovation Starter“ Леона Асланова, дългогодишния инвеститор и стартъп вдъхновител Даниел Лорер, изпълнителния директор на Асоциация  „Прозрачност без граници“ Калин Славов и младия предприемач – основател на студио за дизайн в Шумен Михаел Върбанов.

В състезанието ще участват 14 младежи на възраст 15-29г., преминали обучение по предприемачество в рамките на проекта. Те ще представят 2 отборни и 10 индивидуални бизнес идеи, които са развили по време на обучението. По този начин ще покажат предприемачески и презентационни умения. Подготовката за състезанието започва на 24 септември в 9.00ч. в конферентната зала на хотел „ Замъка“, където бъдещите предприемачи ще работят по своите идеи, а на следващия ден – 25 септември от 13ч. до 16ч. ще ги представят пред журито. Според регламента на конкурса, всеки участник разполага със 7 мин, за да представи идеята си, а журито задава въпроси до 3 минути. Ще се оценяват оригиналността, реалистичността и потенциала за развитие на идеите. Организаторите са осигурили предметни награди за победителите.

На 26  септември от 9.30ч. до 15.00ч. е  форумът по младежко предприемачество, на който известните личности ще разкажат своите лични бизнес истории. Лектори на младежкия форум ще бъдат още финансиста и банкер Мартин Заимов и председателя на Надзорния съвет на „ Алкомет“АД  и дългогодишен инвеститор в България Фикрет Индже. Бъдещите млади предприемачи ще се срещнат и с други представители на бизнеса. Специален гост – лектор на събитието ще бъде и кмета на Община Смядово г-жа Иванка Петрова, която ще сподели опита си на управленец, подкрепящ предприемачеството и гражданските инициативи.

Водещ на събитията ще бъде омбудсмана на Община Шумен Иван Капралов.