ЖУРИТО НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ИЗНЕНАДА ПОБЕДИТЕЛЯ С ПАРИЧНА НАГРАДА

ПОПУЛЯРНИ ЛИЧНОСТИ ГОСТУВАТ НА МЛАДИТЕ ХОРА В ШУМЕН
24.09.2020
CURRENT AND FUTURE ENTERPRENEURS MET IN SHUMEN DURING NGO’S EVENT
27.09.2020
Три (3) индивидуални и две (2) отборни идеи отличи журито на състезанието по Младежко предприемачество. То се проведе на 24 и 25 септември в гр. Шумен по проект на неправителствената организация “ Демократично Сдружение Искам Да Знам“, озаглавен: “ Младежи стават предприемачи“. Проектът се финансира от ММС по НПМ (2016-2020). В състезанието мериха сили 14 ученици и студенти, които са преминали обучение по предприемачество по проекта. Първи сред участниците с индивидуални идеи стана Николай Николаев от Професионалната гимназия по икономика. Николай иска да събира ненужни или антикварни вещи от хората и да ги продава. Идеята е озаглавена“ Помогни и спечели“. Освен предметна награда от организаторите той получи от журито на конкурса и сумата от 1000 лв.- парична награда. Наградата на журито не беше предвидена. Идеята за нея възникна спонтанно в хода на състезанието, по инициатива на популярните личности – членове на журито: Леона Асланова, Даниел Лорер, Магърдич Халваджиян, Калин Славов и Михаел Върбанов. На второ и трето място в битката на индивидуалните идеи бяха отличени Габриела Стефанова и Страцимир Стефанов с техните идеи за създаване на школа по балет и организиране на технопартита от различни забележителни места в България. На първо място от отборните идеи бе отличена “ Машина за смесване на подправки“ на Атанас Стайков и Илкер Алиев. На второ място бе класирана идеята за мини – голф на Шуменското плато, на Симеон Божилов и Кристиян Крумов от СУ “ Сава Доброплодни“.
Водещ на състезанието бе омбудсмана на община Шумен, Иван Капралов. Журито бе приятно изненадано от оживелия на сцената образ на Тодор Колев с неговите незабравими песни, които изпълни шоумена Крум Крумов.
Състезанието по младежко предприемачество се проведе в рамките на проекта “ Младежи стават предприемачи“, финансиран от Министерство на младежта и спорта, чрез Националната програма за младежта (2016-2020), дог. №25-00-90/16.12.2020г.